EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-03-2024 18:27   Güncelleme : 12-03-2024 19:48

Oba Makarna’nın ürünleri gümrükten geri döndü

Gazeteci Turhan Bozkurt’un haberine göre geçen hafta borsaya açılan ve çok fazla taleple karşılaşan Oba Makarna, yaptığı ihracatta son kullanma tarihi geçmiş ürünler ülke gümrüğünde yakalanınca bunu iç piyasada tüketmek amacıyla tekrar yurda sokmak isterken suçüstü yakalandı

Oba Makarna’nın ürünleri gümrükten geri döndü

İç piyasada satmak için bozulmuş ve tarihi geçmiş irmiklerin üzerindeki tarihlerde oynama yapıldığı ortaya çıkan Oba’nın eğer bakanlığın operasyonu olmasa, bu bozuk ürünlerin masum insanlara yedirileceği öne sürüldü. Oba Makarna ile ilgili evrakta sahtecilikten dolayı Savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

“Tanzanya’dan geri döndü”

Oba Makarna’nın, bozuk irmikleri gümrükte yapılan operasyonla suçüstü yakalandı. Gümrükte çekilen görüntüler şok etti. İddialara göre Oba Makarna’nın Tanzanya’ya gönderdiği bin 865 ton yani 75 tır irmik bozuk çıkınca alıcı almaktan vazgeçti. Firmanın da bu ürünleri tekrar Türkiye’ye sokmak istediği, ancak gümrükte yapılan operasyonla tarihi geçmiş ve bozuk olduğu anlaşılan ürünlere el konulduğu öğrenildi. Ancak öbür skandal bu ürünlerin tarihinin değiştirilerek evrakta sahtecilik yapıldığı da belirtildi.

Oba Makarnanın ihracatı durdurulurken, tüm gümrüklere bilgi verildiği öğrenildi. Firmanın bu ürünleri imha edeceği öğrenilirken, geçtiğimiz yıl Sakarya’da da aynı firmanın ürünüyle ilgili sıkıntı yaşandığı bildirildi.

Turhan Bozkurt

Gazeteci Turhan Bozkurt X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Böceklenmiş unların ve irmiklerin Oba Makarna'ya ait olduğu iddia ediliyor. Neredeyse bir gün geçti. Oba Makarna, ‘Hayır, bize ait değil’ demedi. Geçen hafta Borsa İstanbul'a ayak basan bir firmanın bu iddialara dair tek satır izahatta bulunmaması hiç de hayra alamet değil.”

AdminAdmin